Fudge brownie med krämig glasyr
Fudge brownie med krämig glasyr
11 ingredienser
30 m + tid i kylen
Vad sägs om en fudge brownie med krämig glasyr? Våra smkalökar ljublar redan!
Ingredienser
Glasyr
- 100 g mörk choklad
- 150 g mjölkchoklad
- 1,5 dl vispgrädde
Fudge brownie
- 1 dl Kungsörnens Vetemjöl
- 150 g smör
- 1,5 dl kakao
- 2,75 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- flingsalt (till toppen)
Gör så här
Glasyr
- Börja med glasyren, den behöver några timmar på sig att få en krämig konsistens.
- Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
- Värm upp grädden i en kastrull (utan att den börjar koka). Häll den varma grädden över chokladen. Låt stå några minuter så chokladen hinner smälta, rör om till en jämn smet. Låt smeten stå i rumstemperatur i ca 3 timmar eller tills den blivit så krämig att den går att breda över kakan.
Fudge brownie
- Smörj en springform på ca 20–22 cm i diameter.
- Smält smör i en kastrull och tillsätt kakao, salt, socker och vaniljsocker och blanda.
- Vänd försiktigt ner ett ägg i taget med en slickepott
- Sikta i vetemjölet och blanda försiktigt ihop allt med slickepotten.
- Häll ut smeten i formen och grädda på 160 grader, mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.
- Bred över glasyren som nu ska ha stelnat till en bredbar konsistens. Strö över flingsalt och skär i rutor. Servera kakan rumsvarm, gärna med en klick vaniljglass!
TIPS!