Fudge brownie med krämig glasyr

Fudge brownie med krämig glasyr

11 ingredienser

30 m + tid i kylen

Vad sägs om en fudge brownie med krämig glasyr? Våra smkalökar ljublar redan!

Baktips!
Kungsörnen vetemjöl special

Baktips!

Testa även Kungsörnen vetemjöl special.

Läs mer

Ingredienser

Håll skärmen tänd
form

Glasyr

  • 100 g mörk choklad
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1,5 dl vispgrädde

Fudge brownie

  • 1 dl Kungsörnens Vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1,5 dl kakao
  • 2,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • flingsalt (till toppen)

Gör så här

Håll skärmen tänd

Glasyr

  1. Börja med glasyren, den behöver några timmar på sig att få en krämig konsistens.
  2. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
  3. Värm upp grädden i en kastrull (utan att den börjar koka). Häll den varma grädden över chokladen. Låt stå några minuter så chokladen hinner smälta, rör om till en jämn smet. Låt smeten stå i rumstemperatur i ca 3 timmar eller tills den blivit så krämig att den går att breda över kakan.

Fudge brownie

  1. Smörj en springform på ca 20–22 cm i diameter.
  2. Smält smör i en kastrull och tillsätt kakao, salt, socker och vaniljsocker och blanda.
  3. Vänd försiktigt ner ett ägg i taget med en slickepott
  4. Sikta i vetemjölet och blanda försiktigt ihop allt med slickepotten.
  5. Häll ut smeten i formen och grädda på 160 grader, mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.
  6. Bred över glasyren som nu ska ha stelnat till en bredbar konsistens. Strö över flingsalt och skär i rutor. Servera kakan rumsvarm, gärna med en klick vaniljglass!
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Kladdkaka med chokladmaräng Kungsörnen

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler enkla och smarriga bakrecept.

Läs mer