Friterad schalottenlök och äpple

Friterad schalottenlök och äpple

5 ingredienser

Tillsammans med David Lundqvist, Årets Kock 2018, vill vi inspirera med tillbehör på äpplen till något så enkelt och så gott som en korv med bröd. 

"Friterad lök är en klassiker men torkad äppelkrydda blir den ännu godare. Har man ingen fritös går det även bra att använda en kastrull, bara man håller ett öga på temperaturen", säger David Lundqvist.

Tips från Melleruds!
Melleruds alkoholfria pilsner produkt 2021

Tips från Melleruds!

Servera gärna med Melleruds Alkoholfria Pilsner 0,5%

Läs mer

Ingredienser

  • 200 g äpple, urkärnat
  • 200 g schalottenlök
  • 1 l frityrolja
  • vetemjöl
  • salt

Gör så här

  1. Skiva äpplet tunt på mandolin ca 1 mm, torka i ugn på galler, alternativt bakplåtspapper, på 50 grader över natten.
  2. När det blivit helt torrt, mixa i en mixer.
  3. Skala och skär schalottenlöken tunt.
  4. Värm fritösen till 145 grader. Vänd löken i vetemjöl, skaka av. Fritera gyllene i oljan under omrörning. Lyft och lägg på papper, salta.
  5. Krydda med det malda äpplet.
TIPS!
Fler goda tips!
parmesanbiffar med gräddsås 2

Fler goda tips!

Här hittar du fler goda recept att servera med Melleruds Alkoholfria Pilsner!

Läs mer