Underbart att servera till frukost, lunch eller brunch. Mascarponegrädden i kombination med björnbärskompotten sätter pricken över i:et på denna härliga rätt.
Ingredienser
Björnbärskompott
225 g frysta björnbär
0,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
1 apelsin
Mascarponegrädde
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
3 msk florsocker
French toast
4 skivor briochebröd
1,5 dl mjölk (3 %)
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
1 tsk strösocker
0,5 krm salt
smör
Gör så här
Björnbärskompott
Värm upp björnbär med vatten och socker i en kastrull. Avsluta med att pressa ner saften från en halv apelsin. Låt svalna och häll upp i en rengjord glasburk.
Mascarponegrädde
Vispa upp mascarpone, grädde och florsocker tills slätt och fluffigt med en slickepott.
Fattiga riddare
Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, socker och salt till en slät smet.
Vänd briochebrödet i smeten. Låt dra en stund.
Heta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek bröden tills gyllene.
Skär french toasten på diagonalen. Servera med en klick mascarponegrädde och björnbärskompott. Sikta över florsocker.