French toast med mascarponegräddde och björnbärskompott

NYHET
French toast med mascarponegräddde och björnbärskompott
Olivia Leksell
Olivia Leksell

French toast med mascarponegräddde och björnbärskompott

14 ingredienser

Underbart att servera till frukost, lunch eller brunch. Mascarponegrädden i kombination med björnbärskompotten sätter pricken över i:et på denna härliga rätt.

Ingredienser

Björnbärskompott

  • 225 g frysta björnbär
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 apelsin

Mascarponegrädde

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker

French toast

  • 4 skivor briochebröd
  • 1,5 dl mjölk (3 %)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 krm salt
  • smör

Gör så här

Björnbärskompott

  1. Värm upp björnbär med vatten och socker i en kastrull. Avsluta med att pressa ner saften från en halv apelsin. Låt svalna och häll upp i en rengjord glasburk.

Mascarponegrädde

  1. Vispa upp mascarpone, grädde och florsocker tills slätt och fluffigt med en slickepott.

Fattiga riddare

  1. Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, socker och salt till en slät smet.
  2. Vänd briochebrödet i smeten. Låt dra en stund.
  3. Heta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek bröden tills gyllene.
  4. Skär french toasten på diagonalen. Servera med en klick mascarponegrädde och björnbärskompott. Sikta över florsocker.