Matig Omelett

Matig Omelett
Foto: Arne Adler
Fredrik Paulun 2020
Fredrik Paulun 2020

Matig Omelett

Av: Fredrik Paulún

Från: Isodieten

11 ingredienser

Snabb och enkel måltid som oftast kan slängas ihop av basförrådet i kylen. Genom att ta extra äggvitor får man upp proteininnehållet och lagom mycket fett. Bönorna och grönsakerna får här stå för kolhydraterna.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 2 äggvitor
  • 1 gul lök
  • 0,5 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 150 g champinjoner
  • 1 tsk olja
  • 2 tomater
  • 40 g hårdost 10 %
  • 2 dl kokta eller konserverade kidneybönor (1 dl= 70g) Ruccolasallad
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Vispa upp äggen lätt.
  2. Hacka lök, zucchini och paprika. Skär svampen i skivor.
  3. Fräs lök, zucchini och champinjoner i oljan på medelvärme. Tillsätt hackad paprika och tomat i bitar mot slutet.
  4. Häll på äggen. Låt stå tills omeletten stannat.
  5. Riv osten och fördela den ovanpå. Häll över bönorna och avsluta med att lägga på rucolan.