Chilenska piroger

Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Chilenska piroger

35

13 ingredienser

Ingredienser

Fyllning:

  • 500 g köttfärs
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • olja
  • 2 ägg, kokta
  • svarta oliver

Deg:

  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 600 g vetemjöl
  • 1 dl olja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Fyllning:
  2. Fräs köttfärsen i oljan, tillsätt lök samt vitlök och smaka av med salt och peppar.
  3. Deg:
  4. Kavla ut degen och ta ut cirklar med en tallrik.
  5. Lägg sedan på en sked köttfärs, två skivor ägg och två svarta oliver. Vik ihop pirogen och vik kanten så att den håller tätt.
  6. Grädda pirogerna i 250 grader i ca 15 minuter. Pensla sedan med vispat ägg.