Fransk omelett med parmesankräm och pommes

POPULÄRT
koket.se
Fransk omelett med parmesankräm och pommes
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Fransk omelett med parmesankräm och pommes

12 ingredienser

En fransk omelett steks med fördel i non stick panna och ska inte få någon färg, den ska vara lätt krämig på ovanytan och viks elegant ihop vid servering. Här bjuds den i middagsformat med len parmesankräm, frasiga pommes och haricots verts svängda i skal och saft från citron.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp pommes frites (à 900 g)
  • 2 dl smetana
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 12 ägg
  • 50 g smör
  • 150 g haricots verts
  • 0,5 citron
  • 1 msk torkad persilja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 1 msk gräslök, finskuren
  • parmesanost, finriven

Gör så här

  1. Tillaga pommes frites enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda samman smetana med riven parmesan, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Lägg i en spritspåse om du smidigt och snyggt vill spritsa på krämen vid servering.
  3. Koka haricots verts i saltat vatten. Häll av och lägg i en rejäl klick smör. Riv i citronzest, pressa över citronsaft och salta lätt.
  4. Vispa upp äggen i en bunke, salta lätt.
  5. Stek en omelett i taget. Smält lite smör i en nonstick-stekpanna på medelvärme. Häll i äggsmeten, dra lite fram och tillbaks i smeten längs botten med en slickepott. När omeletten stelnat till, dra bort från plattan och rulla ihop den försiktigt. Den skall inte ha tagit någon färg och fortsatt vara riktigt krämig på ovansidan.
  6. Ta ut pommes frites från ugnen och slunga med torkad persilja, salta.

Servering

  1. Lägg upp omeletten på tallrik och pensla ev lite smör på den för extra snygg glans.
  2. Spritsa eller klicka på parmesankräm. Lägg haricots verts och pommes vid sidan om.
  3. Riv över massa parmesan och strö över finskuren gräslök.