Den perfekta franska nougaten med precis rätt konsistens. En säker vinnare på godisfatet. Kan också förvandlas till den perfekta gå bort-presenten i snygg förpackning.
Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
sats
150 g sötmandel
50 g pistagenötter, skalade
100 g vatten
150 g honung (mild)
150 g Dansukker Glykossirap
200 g Dansukker Svenskt Strösocker
50 g äggvita
20 g Dansukker Svenskt Strösocker
Garnering
Dansukker Florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form (ca 18x18 cm) med bakplåtspapper och pudra botten med florsocker.
Rosta mandlarna och pistagenötterna i ugnen i 5 minuter.
Blanda vatten, honung, glukossirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt sockerlagen koka på hög värme till 145 grader utan att röra om.
Under tiden som sockerlagen kokar upp så vispa äggvitan med 20 g socker till ett fast skum.
Ta av sockerlagen från plattan vid 145 grader och häll ner i marängsmeten i en tunn stråle medan du vispar. Vispa kraftigt i minst 10 minuter tills massan blir seg och rumstempererad.
Vänd i nötterna och häll smeten i formen. Pudra över florsocker. Täck med bakplåtspapper och tryck ut nougaten jämnt.
Förvara nougaten svalt i en lufttät behållare. Ta fram och skär i portionsbitar vid servering.