Fransk nougat med pistagenötter

Fransk nougat med pistagenötter
Foto: Dansukker

Fransk nougat med pistagenötter

9 ingredienser

30 m

Den perfekta franska nougaten med precis rätt konsistens. En säker vinnare på godisfatet. Kan också förvandlas till den perfekta gå bort-presenten i snygg förpackning.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

Håll skärmen tänd
sats
  • 150 g sötmandel
  • 50 g pistagenötter, skalade
  • 100 g vatten
  • 150 g honung (mild)
  • 150 g Dansukker Glykossirap
  • 200 g Dansukker Svenskt Strösocker
  • 50 g äggvita
  • 20 g Dansukker Svenskt Strösocker

Garnering

  • Dansukker Florsocker

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form (ca 18x18 cm) med bakplåtspapper och pudra botten med florsocker.
  2. Rosta mandlarna och pistagenötterna i ugnen i 5 minuter.
  3. Blanda vatten, honung, glukossirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt sockerlagen koka på hög värme till 145 grader utan att röra om.
  4. Under tiden som sockerlagen kokar upp så vispa äggvitan med 20 g socker till ett fast skum.
  5. Ta av sockerlagen från plattan vid 145 grader och häll ner i marängsmeten i en tunn stråle medan du vispar. Vispa kraftigt i minst 10 minuter tills massan blir seg och rumstempererad.
  6. Vänd i nötterna och häll smeten i formen. Pudra över florsocker. Täck med bakplåtspapper och tryck ut nougaten jämnt.
  7. Förvara nougaten svalt i en lufttät behållare. Ta fram och skär i portionsbitar vid servering.
TIPS!
Fler tips!
Toffifee

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer