Fransk nougat med pistagenötter

Fransk nougat med pistagenötter
Foto: Dansukker

Fransk nougat med pistagenötter

9 ingredienser

30 m

Den perfekta franska nougaten med precis rätt konsistens. En säker vinnare på godisfatet. Kan också förvandlas till den perfekta gå bort-presenten i snygg förpackning.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner sats
  • 150 g sötmandel
  • 50 g pistagenötter, skalade
  • 100 g vatten
  • 150 g honung (mild)
  • 150 g Dansukker Glykossirap
  • 200 g Dansukker Svenskt Strösocker
  • 50 g äggvita
  • 20 g Dansukker Svenskt Strösocker

Garnering

  • Dansukker Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form (ca 18x18 cm) med bakplåtspapper och pudra botten med florsocker.
  2. Rosta mandlarna och pistagenötterna i ugnen i 5 minuter.
  3. Blanda vatten, honung, glukossirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt sockerlagen koka på hög värme till 145 grader utan att röra om.
  4. Under tiden som sockerlagen kokar upp så vispa äggvitan med 20 g socker till ett fast skum.
  5. Ta av sockerlagen från plattan vid 145 grader och häll ner i marängsmeten i en tunn stråle medan du vispar. Vispa kraftigt i minst 10 minuter tills massan blir seg och rumstempererad.
  6. Vänd i nötterna och häll smeten i formen. Pudra över florsocker. Täck med bakplåtspapper och tryck ut nougaten jämnt.
  7. Förvara nougaten svalt i en lufttät behållare. Ta fram och skär i portionsbitar vid servering.
TIPS!
Fler tips!
Toffifee

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer