Färsspett med koriander och mango

0 röster
4

Spett på blandfärs smaksatta med koriander. Serveras med en mangosallad.

Visa mer
4

Du behöver

Spett

  • 500 g blandfärs, 70/30 fläsk/nöt
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 äggulor
  • 1 msk mald ingefära
  • 0,5 knippe färsk koriander
  • 2 msk sesasmolja
  • 1 msk soja
  • 2 salladslökar
  • 2 msk farinsocker

Sallad

  • 1 silverlök, skalad
  • 1 mogen mango, skalad
  • 1 morot, skalad
  • 1 ask shizoukrasse
  • 0,5 knippe gräslök
  • Sesamfrö svarta och vita
  • 50 g salladskott

Sås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk schirassa sås
  • salt

Gör så här

  1. Spett
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök i smör och farinsocker.
  4. Låt svalna.
  5. Skär salladslök och koriander fint.
  6. Blanda samman alla ingredienser.
  7. Forma spett och baka i ugn ca tio minuter.
  8. Vid servering
    Trä igenom ett stål eller trä spett.
  9. Sallad
    Skiva silverlök tunt på mandolin och lägg i iskallt vatten.
  10. Skär mango i tärningar.
  11. Skär moroten i tunna strimlor och lägg i kallt vatten.
  12. Rosta sesamfrö i ugn på 225 grader i ca 5-7 minuter.
  13. Skär gräslök fint och blanda med rostade sesamfrö.
  14. Skölj salladen.
  15. Sås
    Blanda samman och smaka av med salt.
16 november 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept