Färsspett med koriander och mango

Färsspett med koriander och mango
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Färsspett med koriander och mango

20 ingredienser

Spett på blandfärs smaksatta med koriander. Serveras med en mangosallad.

Ingredienser

portioner

Spett

  • 500 g blandfärs, 70/30 fläsk/nöt
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 äggulor
  • 1 msk ingefära, mald
  • 0,5 knippe färsk koriander
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 2 salladslökar
  • 2 msk farinsocker

sallad

  • 1 silverlök, skalad
  • 1 mango, skalad
  • 1 morot, skalad
  • 1 ask shisokrasse
  • 0,5 knippe gräslök
  • sesamfrön (svarta och vita)
  • 50 g salladsmix

Sås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk sriracha
  • salt

Gör så här

Spett

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök i smör och farinsocker.
  4. Låt svalna.
  5. Skär salladslök och koriander fint.
  6. Blanda samman alla ingredienser.
  7. Forma spett och baka i ugn ca tio minuter.

Vid servering

  1. Trä igenom ett stål eller trä spett.

Sallad

  1. Skiva silverlök tunt på mandolin och lägg i iskallt vatten.
  2. Skär mango i tärningar.
  3. Skär moroten i tunna strimlor och lägg i kallt vatten.
  4. Rosta sesamfrö i ugn på 225 grader i ca 5-7 minuter.
  5. Skär gräslök fint och blanda med rostade sesamfrö.
  6. Skölj salladen.

Sås

  1. Blanda samman och smaka av med salt.