Färsspett med koriander och mango
Färsspett med koriander och mango
20 ingredienser
Spett på blandfärs smaksatta med koriander. Serveras med en mangosallad.
Ingredienser
Spett
- 500 g blandfärs, 70/30 fläsk/nöt
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 3 äggulor
- 1 msk ingefära, mald
- 0,5 knippe färsk koriander
- 2 msk sesamolja
- 1 msk soja
- 2 salladslökar
- 2 msk farinsocker
sallad
- 1 silverlök, skalad
- 1 mango, skalad
- 1 morot, skalad
- 1 ask shisokrasse
- 0,5 knippe gräslök
- sesamfrön (svarta och vita)
- 50 g salladsmix
Sås
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk sriracha
- salt
Gör så här
Spett
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Finhacka lök och vitlök.
- Fräs lök och vitlök i smör och farinsocker.
- Låt svalna.
- Skär salladslök och koriander fint.
- Blanda samman alla ingredienser.
- Forma spett och baka i ugn ca tio minuter.
Vid servering
- Trä igenom ett stål eller trä spett.
Sallad
- Skiva silverlök tunt på mandolin och lägg i iskallt vatten.
- Skär mango i tärningar.
- Skär moroten i tunna strimlor och lägg i kallt vatten.
- Rosta sesamfrö i ugn på 225 grader i ca 5-7 minuter.
- Skär gräslök fint och blanda med rostade sesamfrö.
- Skölj salladen.
Sås
- Blanda samman och smaka av med salt.