Varm Choklad Ezpeziale

Varm Choklad Ezpeziale
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Varm Choklad Ezpeziale

1

10 ingredienser

Ärligt talat, finns det något smaskigare än riktigt god varm choklad med vispad grädde? Och denna varma choklad är chokladernas choklad. /Anette & Emma

Ingredienser

portioner1
  • 2 msk kakao (eller chokladflingor om du vill lyxa till det ordentligt)
  • 0,5 krm malen kanel [ca 0,5 krm]
  • 0,5 krm kardemumma
  • 1 liten nypa vaniljsocker, ca 0.25 krm
  • 1 lika liten nypa chilipulver
  • 1 litet riv från en muskotnöt
  • 1 lite större nypa muskovadosocker
  • 2-3 dl mjölk

Extra extra

  • grädde, vispad
  • 1 tsk rom (endast för vuxna!)

Gör så här

  1. Häll de torra ingredienserna i mjölken och vispa (vissla gärna också för det blir roligare då) medan du värmer chokladmjölken.
  2. Häll upp den rykande varm i en kopp.
  3. Om du vill serverar du den varma chokladen med en klick grädde.
  4. Om du är riktigt frusen (eller bara riktigt sugen) och vuxen tar du även en skvätt rom.