• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Focaccia, Isabella Morrones recept

focaccia isabella morrone
Foto: Isabella Morrone
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Focaccia, Isabella Morrones recept

3

11 steg att laga

9 ingredienser

Focaccia är italienarnas favoritbröd som bäst serveras med olivolja och salt eller som matbröd till en god pasta!

Ingredienser

  • 350 g manitoba mjöl
  • 150 g vetemjöl (00 mjöl)
  • 300 g vatten, fingervarmt
  • 8 g jäst
  • 30 g extra virgin olivolja
  • 1 msk honung
  • 10 g salt

Salamoia

  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lös upp jäst och vatten i en bunke.
  2. Blanda i resterande ingredienser och knåda ihop till en jämn deg.
  3. Låt jäsa i bunke i ca 40 minuter.
  4. Smörj en långpanna med ordentligt med olivolja. (Du behöver en stor panna eller två mellanstora till hela satsen).
  5. Fördela ut degen genom att blöta händerna med vatten och få ut degen helt till kanterna.
  6. Degen ska vara ganska tunn, ca 3-5 cm.
  7. Låt jäsa i ca 15 minuter.
  8. Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Mixa sedan salamoian i en kannmixer, häll ut den över degen, massera in den i degen och tryck med fingertopparna så det blir små hål i degen.
  10. Baka av i ugnen i ca 12-15 minuter.
  11. Stjälp upp på ett galler så den får svalna.