Flytande Schweizernöt med vaniljglass och blåbär

512 röster
20 m
4

Smält choklad, glass, blåbär och hasselnötter gör en snabblagad men syndigt god dessert..

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 250 g Schweizernötchoklad
  • 1,5 dl kaffegrädde
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl hasselnötter, rostade och hackade
  • 0,5 l vaniljglass
  • 125 g blåbär (1 ask)

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg upp i en skål.
  2. Koka upp grädden med vaniljsocker och häll den varma grädden över chokladen under omrörning. Chokladen ska bli som en len crème.
  3. Häll upp i ljumna glas och toppa med hackade hasselnötter en stor kula glass och blåbär på toppen.
30 november 2015

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept