Fluffiga Oreopannkakor
Fluffiga Oreopannkakor
10 ingredienser
30 min
Riktigt fluffiga, amerikanska pannkakor med cruchy Oreobitar i - kan inte bli annat än magiskt gott. Och barnen fullständigt ÄLSKAR dessa pannkakor! Toppa med chokladsås och Oreos.
Ingredienser
- 3,3 dl vetemjöl
- 6 tsk bakpulver
- 1 msk farinsocker
- 3 ägg (stora el. 4 små)
- 2 dl mjölk
- 25 g smör (smält)
- smör (att steka i)
- olja (att steka i)
- 1 förp Oreo original
Servering
- chokladsås
- Krossade Oreobitar
- Glass eller grädde
Gör så här
- Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke. (Utomlands är det vanligt med mjölmix där bakpulver redan finns med i mixen. Här har vi använt vanligt vetemjöl och adderad bakpulvret 6 tsk på sidan om).
- Blanda ägg, smält smör och mjölk i en annan bunke.
- Gör en grop i mitten av mjölet och mixa ihop till en jämn smet med hjälp av elvisp eller vanlig visp.
- Grovkrossa valfri mängd Oreokakor. Vänd ner Oreo-bitarna i smeten.
- Stek på en gång, mängden bakpulver gör att smeten lätt sväller. Stek på medelvärme (nästan svag värme) eftersom pannkakorna är lite tjockare och behöver gräddas längre - är det lätt att de bränns.
- För att få riktigt runda och höga pannkakor använd små kakringar (kallas också tårtringar/ bakringar) på ca 8 cm i diameter. Stek i en liten klick smör och lite olja i cirka 1-2 minuter tills du ser små bubblor på ytan, vänd på pannkakan och stek ytterligare någon minut.
- Servera med chokladsås och eventuellt lite glass eller grädde och toppa med krossade, crunchy Oreobitar.