Riktigt fluffiga, amerikanska pannkakor med cruchy Oreobitar i - kan inte bli annat än magiskt gott. Och barnen fullständigt ÄLSKAR dessa pannkakor! Toppa med chokladsås och Oreos.
Den ikoniska Oreo-kakan är en storfavorit att baka med!
Läs mer
Ingredienser
10 - 12 pannkakor
3,3 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk farinsocker
3 ägg (stora el. 4 små)
2 dl mjölk
25 g smör (smält)
smör (att steka i)
olja (att steka i)
1 förp Oreo original
Servering
chokladsås
Krossade Oreobitar
Glass eller grädde
Gör så här
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke. (Utomlands är det vanligt med mjölmix där bakpulver redan finns med i mixen. Här har vi använt vanligt vetemjöl och adderad bakpulvret 6 tsk på sidan om).
Blanda ägg, smält smör och mjölk i en annan bunke.
Gör en grop i mitten av mjölet och mixa ihop till en jämn smet med hjälp av elvisp eller vanlig visp.
Grovkrossa valfri mängd Oreokakor. Vänd ner Oreo-bitarna i smeten.
Stek på en gång, mängden bakpulver gör att smeten lätt sväller. Stek på medelvärme (nästan svag värme) eftersom pannkakorna är lite tjockare och behöver gräddas längre - är det lätt att de bränns.
För att få riktigt runda och höga pannkakor använd små kakringar (kallas också tårtringar/ bakringar) på ca 8 cm i diameter. Stek i en liten klick smör och lite olja i cirka 1-2 minuter tills du ser små bubblor på ytan, vänd på pannkakan och stek ytterligare någon minut.
Servera med chokladsås och eventuellt lite glass eller grädde och toppa med krossade, crunchy Oreobitar.