• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fläskköttgryta med ingefära

Fläskköttgryta med ingefära
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläskköttgryta med ingefära

3 steg att laga

10 ingredienser

Att smaksätta en fläskgryta med ingefära och enkelt och gott. Det här är en billig och lättlagad rätt med exotisk smak.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 800 g små grytbitar av fläskkött
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 4 dl köttbuljong
  • 2 msk kinesisk soja
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 0,5 dl syltad ingefära

Till servering:

  • 0,5 gurka

Gör så här

  1. Skär eventuellt större grytbitar så att alla bitar är ca 1 cm. Skala och hacka löken, fräs den i smör och häll på buljong och soja. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka upp, lägg i köttet och låt småkoka i 25 minuter. Känn efter så att köttet är mört rakt igenom.
  3. Skala och riv den färska ingefäran, tillsätt den och den syltade ingefäran. Riv gurkan grovt och lägg på strax före servering.