Fläskkarré med varm chutney och klyftpotatis

0 röster
4
Fläskkarré med varm chutney och klyftpotatis
Foto: TV4

Med rätt tillbehör blir fläskkarré en riktig festmåltid. Chutney på färsk frukt smakar så bra till fläskkött. Marinera karréskivorna för extra läcker smak. Servera med frasig klyftpotatis.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor fläskkarré
  • Marinad:
  • 0,5 dl rött vin
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Chutney:
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 kiwifrukt
  • 1 dl russin

Tillbehör:

  • 1 kg potatis
  • 0,25 dl neutral olja
  • 25 g smör
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda vin, soja, oregano och salt. Pressa ner vitlöken. Pensla marinaden på båda sidor av fläskkarréskivorna. Lägg dem att marinera 1 timme. Grilla karrén 3-4 minuter på var sida.
  2. Skala och klyfta potatisen. Koka den i 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och torka den ordentligt med en kökshandduk. Lägg potatisklyftorna i en långpanna tillsammans med olja och smör. Stek dem i 225° ugn i 20 minuter eller tills potatisen är gyllengul och knaprig. Krydda med salt.
  3. Chutney: Skala och finhacka löken. Finhacka äpplet. Fräs äpple och lök i olja ett par minuter. Tillsätt curryn. Tärna kiwifrukten och blanda ner tillsammans med russinen. Servera varm eller kall.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept