1 förp grytbas med smak av vitlök, grädde, dijonsenap
1 purjolök (liten)
1 zucchini
2 klyftor vitlök
2 msk färsk timjan
0,5 citron, rivet zest och pressad saft
smör och neutral olja, till stekning
salt
peppar
Till servering
kokt avioriris
Gör så här
Håll skärmen tänd
Putsa fläskfilén. Skiva i 2 cm tjocka skivor.
Stek i smör och olja 1 minut per sida. Lyft upp från pannan och ställ åt sidan.
Hacka vitlök, skär purjon i 2 cm tjocka ringar och zucchinin i lika tjocka halvmånar. Stek i olja i någon minut. Tillsätt timjan och häll på grytbasen. Låt koka upp och tillsätt sedan fläskfilen som får koka med i 2 minuter.
Smaka av med rivet citronzest och citron saft, salt och peppar. Servera med nykokt ris.