Fläskfilégryta med zucchini

koket.se
Fläskfilégryta med zucchini
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Fläskfilégryta med zucchini

11 ingredienser

20 m

Snabb och enkel vardagsgryta med fläskfilé, färdig grytbas, zucchini och vitlök.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 1 förp grytbas med smak av vitlök, grädde, dijonsenap
  • 1 purjolök (liten)
  • 1 zucchini
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk färsk timjan
  • 0,5 citron, rivet zest och pressad saft
  • smör och neutral olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • kokt avioriris

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén. Skiva i 2 cm tjocka skivor.
  2. Stek i smör och olja 1 minut per sida. Lyft upp från pannan och ställ åt sidan.
  3. Hacka vitlök, skär purjon i 2 cm tjocka ringar och zucchinin i lika tjocka halvmånar. Stek i olja i någon minut. Tillsätt timjan och häll på grytbasen. Låt koka upp och tillsätt sedan fläskfilen som får koka med i 2 minuter.
  4. Smaka av med rivet citronzest och citron saft, salt och peppar. Servera med nykokt ris.