Fläskfilé med svamp och kronärtskocka

Fläskfilé med svamp och kronärtskocka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläskfilé med svamp och kronärtskocka

6 ingredienser

Stiliga små “bakelser” som går snabbt att laga. Kronärtskocka med svampstuvning är också gott att lägga på rostat bröd och gratinera med ost till vickning.

Ingredienser

portioner
  • ca 1 kg fläskfilé
  • salt, peppar, paprikapulver
  • 1 förp kronärtskocksbotten
  • 200 g champinjonstuvning
  • 2 msk grädde (eller portvin)
  • 2 dl ost, riven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Putsa filén, dela den i 5 cm stora bitar. Ställ dem med snittytan upp och platta ut dem till biffar. Krydda och stek dem klara med matfett i en panna.
  2. Värm svampstuvningen och rör ut den med grädde eller portvin.
  3. Lägg biffarna på ett ugnsfat. Lägg en kronärtskocksbotten på varje köttbit, fyll den med svampstuvning och strö på ost. Gratinera i ugn tills osten smält.