Fläderblomssaft

28 röster
1
Fläderblomssaft
Foto: TV4

Fläderblommor ger en fantastisk smak. Drick saften väl kyld. Den är god att blanda i drinkar. Frys in saften för bästa hållbarhet och smak.

Visa mer
1

Du behöver

  • 30 st fläderblomklasar
  • 2 st citroner, skivade
  • 1,5 liter vatten
  • 13 dl strösocker
  • 6 dl florsocker
  • 3 msk citronsyra

Gör så här

  1. Klipp av stjälkarna på blomklasarna. Varva med citron i ett kärl.
  2. Koka upp vattnet, rör ned socker och citronsyra så det löser sig. Slå det hett över blommorna.
  3. Täck med handduk, ställ svalt 3-4 dygn. Sila genom silduk.
  4. Frys in. Tillsätt konserveringsmedel om saften tappas på flaska.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept