De här festliga fladdermössen är perfekt att göra tillsammans med barnen inför Halloween. Eller vilken dag som helst när man blir sugen på att baka något gott och enkelt.
Ingredienser
fladdermöss
28 förp oreos [100 g]
200 g Philadelphia Original
Marabou mjölkchoklad, smält
kristyr (vit till ögon och tänder)
100 g Marabou mjölkchoklad (till horn)
Gör så här
Krossa 16 Oreos fint i en skål. Dela resterande 12 i halvor till fladdermusvingar.
Blanda färskost och kaksmulor väl. Forma till 12 bollar.
Doppa 1 grillpinne eller sugrör i den smälta chokladen och tryck in i mitten av varje boll. Placera bollen på bakplåtspapper och ställ i frysen i 10 minuter. Doppa varje boll i återstående smält mjölkchoklad. Ställ tillbaka på bakplåtspapper.
Fäst halva Oreo-kakor som vingar på varje boll med hjälp av smält choklad.
Dekorera med smält mjölkchoklad och vit kristyr som bilden visar. Ställ in i kylskåpet tills klubborna stelnat och låt de förvaras där.