Jessica Fest på 30 min

Fixa festen med Jessica Frej

God mat, fina vänner, att få skratta sig hes och att dansa till gryningen är enligt Jessica meningen med livet.

Dina tre bästa tips för en lyckad fest?

Slappna av och ha kul, ordna en bra playlist för kvällen och laga mat som du känner dig bekväm med!

Vad bör man INTE göra inför festen?

Undvik att försöka imponera med att laga avancerad mat som du kanske inte prövat förr, det brukar aldrig bli kul. Mest stressigt
och svettigt i köket. Till min 25 års-fest skulle jag absolut göra hemgjorda tortillabröd till alla gäster, jag och min bästis Nicole kavlade och stekte i 4 timmar. På inget sätt värt mödan, stekoset eller träningsvärkeni armarna! Nästa gång köper jag färdiga bröd och lägger dem i en fin kökshandduk istället.

Vad tycker du är viktigt när man dukar inför en festmiddag?

Levande ljus eller ljusslingor. Det är enkelt och skapar direkt festkänslan, speciellt nu när det är så mörkt ute. Ett enkelt knep utan att behöva köpa nya dukar och dekorationer är att lägga lingonris eller granris som en löpare på bordet ihop med en ljusslinga. Det blir jättevackert! Eller strö ut paljetter på bordet. Det blir kul och effektfullt.

Vilken är din bästa bjudmat?

Mat som jag vet alla gillar, men som ändå överraskar. I min bok ”Fest på 30 min.” har jag samlat alla mina bästa bjudrätter som jag lagat de senaste 15 åren. Bruschetta med ärtor, mynta och fetaost är det inte många som inte har provat förut, men alla älskar det! Eller min kyckling med citronsås. Det låter kanske enkelt men den är beroendeframkallande, fräsch och med mycket smak. Bjud på den mat du själv tycker om, då blir det bäst, enklast och roligast!

Gästerna kommer om 10 minuter och du måste slänga ihop en snabb middag!

Om jag måste trolla med det som finns hemma så blir det spagetti med en het tomatsås, parmesanost och en riktigt god olivolja. Till förrätt blir det oliver, några goda ostar och nötter ihop med ett glas bubbel. Till dessert får jag svänga ihop en äppelpaj som kan vara i ugnen medan vi käkar. Gästerna får hjälpa till att duka och skala äpplen medan jag lägger energin på tomatsåsen och pajdegen. Festmat behöver inte vara fancy, bara god och generös.