Fiskschnitzel med gurksås

1 röst
4
Fiskschnitzel med gurksås
Foto: TV4

Rödspätta kan med fördel anrättas som wienerschnitzel. Minst lika gott!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st rödspättor, flådda
  • vetemjöl
  • 1 st ägg, stort
  • salt
  • ströbröd
  • rapsolja till stekning
  • 1 st citron, skivad
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 4 tsk kapris

Gurksås:

  • 2 dl crème fraîche
  • ca 1 dl bostongurka
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda såsen och smaka av den.
  2. Lägg mjölet på en tallrik. Vispa upp ägget på en annan tallrik. Lägg saltat ströbröd på en tredje. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Låt fisken vila i 5–10 minuter.
  3. Stek fisken hastigt klar i en panna med olja. Garnera med citronskiva, ansjovisfilé och kapris.
26 januari 2009

Laddar fler recept