Fisk- och skaldjurspudding

Fisk- och skaldjurspudding
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fisk- och skaldjurspudding

8 ingredienser

Fiskpudding är idag en fräsch och spännande rätt, särskilt med hjälp av de läckra blandade skaldjuren.

Ingredienser

portioner
  • 300 g fiskfilé, kokt
  • 1 förp blandade skaldjur
  • 2 dl kokt ris
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk ströbröd

Till servering:

  • crème fraîche
  • 1 tsk citron, skalet, rivet

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Dela fisken i mindre bitar. Smörj en ugnssäker form. Lägg riset i botten och fisken ovanpå. Vispa upp äggen och krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över fisken.
  2. Strö över ströbrödet. Lägg några klickar matfett överst. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Lägg på skaldjuren och grädda i ytterligare 5-20 minuter.
  3. Värm crème fraiche och citronskal. Servera till puddingen.