Servera fiskfilén med riven pepparrot, lite smält smör, ninonsås och kokt potatis. Slantar av kokt morot är gott och vackert till.
Ingredienser
600 g torskfilé (eller sejfilé)
50 g smör
salt
peppar
färsk pepparrot
250 g små gröna ärtor
1 finhackad lök
1 dl vitt vin
4 msk crème fraîche
salt
peppar
Gör så här
Fisk: Sätt ugnen på 200°. Pensla en stor ugnssäker form med ca 1 msk smält smör. Lägg i fiskfiléerna. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Fiskens kött ska vara helt vitt och fast.
Sås: Finhacka löken. Koka lök, ärter och vitt vin i 4-5 minuter. Mixa till mos. Krydda med salt och peppar. Rör ner crème fraiche. Spä eventuellt med lite spad från fisken.
Riv pepparroten. Smält resten av smöret. Lägg upp fisken med det smälta smöret och pepparroten. Servera såsen i separat skål.