Fish tacos med mangosalsa och srirachamajo
Fish tacos med mangosalsa och srirachamajo
35 ingredienser
Tacos med frasig pankofriterad torsk serverad i hemgjorda tortillabröd tillsammans med mangosalsa, guacamole, srirachamajo och picklad rödlök. Självklart generöst toppad med Carins favoritråvara - färsk koriander.
Ingredienser
Fish tacos
- 400 g torskfilé
- 2 dl pankoströbröd
- 2 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 2 l frityrolja
- salt
- peppar
Mangosalsa
- 1 mango
- 4 salladslökar
- 1 chilifrukt
- 250 g körsbärstomater (gärna olika färger)
- 2 cm färsk ingefära
- 2 klyftor vitlök
- 1 kruka färsk koriander
- 1 burk färdigkokta svarta bönor
- 1 burk majs
- 1 limefrukt
Inlagd rödlök
- 2 rödlökar
- 1 dl ättiksprit 12 % (12%)
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Guacamole
- 3 avokador
- 1 tomat
- 0,5 chilifrukt
- 1 schalottenlök
- 1 klyfta vitlök
- 1 limefrukt
- 0,5 kruka färsk koriander
Tortillabröd
- 4 dl vatten
- 10 dl vetemjöl
- 2 msk olja
- 1,5 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
Srirachamajonnäs
- 1 dl majonnäs
- sriracha (efter smak)
Gör så här
Fisk
- Skär torsken i mindre bitar, ca 1.5x1.5 cm. Torka torsken och salta och peppra
- Rulla torsken först i mjöl, doppa sedan i uppvispat ägg och till sist i pankon så att fisken är väl täckt.
- Häll olja i en kastrull på ca 2 liter och hetta upp till ca 175°. Fritera mängden fisk i två omgångar i 2–3 minuter till fint gyllene färg och tills fisken flyter upp till ytan.
- Förvara den i ugnen på ca 50 grader så den håller sig varm innan servering.
Guacamole
- Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Skär dem i små bitar eller mosa slätt med gaffel.
- Hacka tomaten och schalottenlök smått, presa vitlöken och hacka koriandern och chilin.
- Blanda samman alla ingredienser och krydda med salt och peppar.
- Låt stå och dra i kylen en stund före servering.
Vetetortillabröd
- Blanda alla ingredienser och knåda degen smidig. Gärna 5 min för hand eller lite längre i bakmaskinen.
- Låt degen vila 10 min eller i kylen över natten.
- Dela sedan till 15 bitar, forma till små bollar och låt vila under bakduk i 10 min.
- Kavla bröden tunna på ett mjölat bord.
- Stek sedan i en riktigt varm stekpanna som du penslar med lite olja. Ca 1 min på varje sida. Stek inte för länge för då blir dom hårda. Pensla stekpannan med olja efter var tredje tortilla.
- Håll bröden väl täckta under bakduk tills de svalnar
Mangosalsa
- Skala och tärna mangon, skär tomaterna i små bitar, hacka chilin och pressa vitlöken, hacka koriandern. Lägg allt i en skål.
- Häll av och skölj de svarta bönorna och majsen. Lägg även dem i skålen.
- Pressa över lime, riv ingefära och smaka av med salt och peppar.
- Låt stå och dra lite innan servering.
Inlagd rödlök
- Blanda vatten, ättika och socler i en skål. Rö runt tills sockret löst upp sig.
- Skiva rödlöken tunt och lägg ner i lagen. Låt dra så länge som möjligt.
Srirachamajonäs
- Lägg majonnäsen i en skål. Blanda i sriracha efter smak.