Fin sillsmörgås

7 röster
4
Fin sillsmörgås
Foto: TV4

En delikat sillblandning med mycket smak. Sitter bra till en kall öl.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2-4 skivor vitt bröd
  • matfett
  • 2 matjesfiléer
  • 1 ägg, hårdkokt
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk ättika
  • 3 msk grädde, vispad
  • 1 msk ströbröd
  • 0,5 tsk senap
  • lite nymalen peppar
  • 3 msk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet och rosta det lätt. Smöra när det kallnat.
  2. Finhacka sillen och lägg den i en skål. Mosa med finhackat ägg och riven lök. Rör ner de övriga ingredienserna utom persiljan.
  3. Fördela sillröran på brödet och dekorera med finhackad persilja. Servera gärna med vackra sallatsblad.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept