Gös i citronsås

6 röster
25 min
4

Gösfiléer som serveras med en gräddig citronsås och potatis.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 gösfiléer
  • 1 citron
  • 3 dl grädde
  • 50 g smör
  • 0,5 kruka färsk gräslök, hackad
  • en bit pepparot
  • salt
  • peppar
  • 12 potatisar
  • dill, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den ånga av, sätt på ett lock så den håller värmen.
  2. Lägg smöret i en stekpanna.
  3. Salta och peppra filérna. När smöret är gyllenbrunt lägg i fisken och stek i en minut, vänd.
  4. Pressa öven saften från citronen, häll på grädden och gräslöken.
  5. Ge det ett snabbt uppkok och ta av från värmen.
  6. Riv över pepparrot efter smak och servera med potatis och en dillkvist.

Laddar fler recept...