• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Filégryta

Filégryta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Filégryta

3 steg att laga

13 ingredienser

En smal gryta med mycket smak, där köttet blir riktigt mört av att koka länge.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g fläskfilé, i bitar
  • salt
  • vitpeppar
  • 8 potatisar, råa skivade
  • 2 klyfta vitlök, hackade
  • 2 gula lökar, skivade
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • strimlat skal av 0,5 apelsin
  • 2-3 dl torrt vitt vin
  • svarta oliver
  • persilja
  • olivolja, att steka i

Gör så här

  1. Platta ut köttbitarna, krydda och bryn dem.
  2. Varva skivad potatis, kött, vitlök och lök och lagerblad i en gryta. Strö timjan mellan varven. Strö apelsinstrimlorna över.
  3. Vispa ur pannan med vinet, sila det över grytan. Koka under lock cirka 45 minuter. Toppa med oliver och persilja.