Sprudlande minichokladmuffins
Sprudlande minichokladmuffins
13 ingredienser
Muffins är enkelt att bjuda på när det kommer besök. Här är en variant med mint.
Receptet ger cirka 20 muffins. Småbrödsformar är som en mindre version av bullformar.
Ingredienser
- 50 g smör
- 0,5 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk kakao
- färgglatt strössel
Topping
- 0,5 dl crème fraîche
- 2 msk florsocker
- 2 msk hallonsylt
- silverkulor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt mjölken, rör ner i äggsmeten.
- Blandra de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
- Fördela i småbrödsformar på en plåt och grädda i mitten av ugnen i cirka 7 minuter, de ska vara kladdiga inuti. Strö på strössel.
- Blanda crème fraiche med florsocker och smaksätt med hälften av sylten. Klicka röran på de avsvalnande muffinsarma och garnera med silverkulor.