Cheesecakemuffins

Cheesecakemuffins
Foto: Jimmie Lannér
Linn Larsson
Linn Larsson

Cheesecakemuffins

Av: Linn Larsson

Från: Fika för vänner

6 ingredienser

Det bästa av två världar – muffinsens praktiska portionsförpackning och den underbara smaken av cheesecake. Så goda att de hjälper både mot förkylning och krossade hjärtan. Nåja. /Linn Larsson

Ingredienser

portioner
  • 50 g smör
  • 100 g digestivekex
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g vit bakchoklad

Dekoration

  • kakao
  • chokladknappar

Gör så här

  1. Smält smöret. Krossa kexen grovt och blanda med det något avsvalnade smöret.
  2. Tryck kexmassan till en kakbotten i 8 st dubbla bullformar
  3. Värm en halv deciliter av grädden i en kastrull. Tag av från värmen och bryt ner chokladen i grädden. Rör tills den har smält.
  4. Vispa upp resten av grädden, den ska bli riktigt fast. Blanda med den helt avsvalnade chokladröran.
  5. Fyll upp muffinsformarna med chokladgrädden och ställ i frysen minst 2 timmar. Sikta över kakao och dekorera med en liten chokladknapp vid servering.