Banankaka i rutor
Banankaka i rutor
9 ingredienser
Söt och mjuk kaka med banan. Lätt att baka och blir mild och god i smaken.
Ingredienser
- 2 bananer (mogna)
- 1 ägg
- 50 g smör
- 4 msk mjölk
- 1,25 dl vetemjöl
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smöra och bröa en avlång sockerkaksform som rymmer 1.5 liter.
- Mosa bananerna och rör ihop dem med ägget. Smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna. Rör sedan ihop dem med bananmoset, mjölken och smöret.
- Häll smeten i formen. Grädda långt ner i ugnen i 45 minuter. Låt kakan svalna något och skär upp i kvadrater.