Banankaka i rutor

banankaka i rutor
Foto: Jimmie Lannér
Linn Larsson
Linn Larsson

Banankaka i rutor

45

9 ingredienser

Söt och mjuk kaka med banan. Lätt att baka och blir mild och god i smaken.

Ingredienser

  • 2 bananer (mogna)
  • 1 ägg
  • 50 g smör
  • 4 msk mjölk
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smöra och bröa en avlång sockerkaksform som rymmer 1.5 liter.
  3. Mosa bananerna och rör ihop dem med ägget. Smält smöret.
  4. Blanda de torra ingredienserna. Rör sedan ihop dem med bananmoset, mjölken och smöret.
  5. Häll smeten i formen. Grädda långt ner i ugnen i 45 minuter. Låt kakan svalna något och skär upp i kvadrater.