Feta pepper poppers

Feta pepper poppers
Foto: TV4
Matilda Klarqvist
Matilda Klarqvist

Feta pepper poppers

Av: Matilda Klarqvist

Från: Kökets middag

10 ingredienser

Det här är ett perfekt snack, en liten het, salt, krispig, mjuk och rund munsbit. Paprikans ungsbakade sötma kompletteras perfekt av den smakrika ostkrämen och pankons krisp.

Ingredienser

  • 300 g snackspaprikor
  • olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g fetaost
  • 100 g färskost
  • 0,5 habanero, alt annan chilifrukt
  • 2 dl pankoströbröd
  • 50 g parmesanost, riven
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Halvera paprikorna på längden lägg i en ungsform, pensla botten med olivolja.
  2. Grovhacka basilikan och skala vitlöksklyftan. Mixa fetaost, färskost, basilika, habanero, vitlök och salt till en slät kräm.
  3. Rosta panko i en stekpanna på medelvärme tills den är gyllene. Låt svalna och tillsätt riven parmesanost och en nypa salt.
  4. Fyll paprikahalvorna med ostkräm och täck med ett jämnt lager panko och parmesan.
  5. Rosta i ugnen på 220 grader varmluft/grill i ca 13 minuter.