Det här är ett perfekt snack, en liten het, salt, krispig, mjuk och rund munsbit. Paprikans ungsbakade sötma kompletteras perfekt av den smakrika ostkrämen och pankons krisp.
Ingredienser
300 g snackspaprikor
olivolja
1 kruka basilika
1 klyfta vitlök
150 g fetaost
100 g färskost
0,5 habanero, alt annan chilifrukt
2 dl pankoströbröd
50 g parmesanost, riven
0,5 tsk salt
Gör så här
Halvera paprikorna på längden lägg i en ungsform, pensla botten med olivolja.
Grovhacka basilikan och skala vitlöksklyftan. Mixa fetaost, färskost, basilika, habanero, vitlök och salt till en slät kräm.
Rosta panko i en stekpanna på medelvärme tills den är gyllene. Låt svalna och tillsätt riven parmesanost och en nypa salt.
Fyll paprikahalvorna med ostkräm och täck med ett jämnt lager panko och parmesan.
Rosta i ugnen på 220 grader varmluft/grill i ca 13 minuter.