Festlig biff från 70-talet
Festlig biff från 70-talet
16 ingredienser
1 h
Ingredienser
Färsbiff
- 500 g blandfärs
- 1 gul lök
- 1 ägg
- 0,5 dl vispgrädde
- 2 krm vitpeppar
- smör, till stekning
- salt
- vitpeppar
Tillbehör
- 150 g majs
- 0,5 dl crème fraîche
- 2 krm paprikapulver
- 2 färsk chorizokorv
- 150 g gröna ärtor
- 1 citron
- 0,5 kruka färsk basilika
- 600 g mandelpotatis
Gör så här
- Skala och koka potatisen så att den nästan blir klar, lämna en liten hård kärna kvar.
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Lägg majs i en ugnsform, ringla över rapsolja och krydda med paprikapulver och en nypa salt. Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
- Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Låt svalna.
- Blanda ihop färs, ägg, grädde och den stekta löken. Krydda med salt och vitpeppar.
- Forma till biffar och stek dem i rikligt med smör.
- Snitta korvarna och gröp ut färsen. Stek den krispig i panna.
- Ta ut majsen när den blivit rostad och lägg över i en matberedare. Tillsätt crème fraiche och mixa till en slät kräm, smaka av och se om det behövs sals.
- Häll av potatisen och låt ånga av. Skär den i klyftor. Stek potatisklyftorna i smör i en stekpanna, de ska få en brynt och krispig yta. Salta och peppra.
- Tillaga de frysta ärtorna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och mixa med citronsaft och basilika till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
- Servera biffen med stekt potatis, majs- och ärtkräm samt krispig chorizofärs.