"Det här är en glasstårta med italiensk maräng som går jättebra att förbereda. Marängen håller sig lika fin och mjuk i frysen i flera dagar. Dessutom räcker den till många!" /Jenny Finn
Skär ut tårtbotten efter skålens storlek så den passar när du ska sätta dit den som sista lager i din skål.
Frys skålen så den är kall så smälter inte glassen så fort när den ska fyllas.
Ta fram glassen så den är mjuk så är den lättare att jobba med.
Fyll skålen först med vaniljglassen, tryck ut den runt kanterna. Sen fyller du med chokladglassen innanför vaniljen. Tryck ut den likadant och gör som en grop i mitten där du fyller med det sista mindre paketet med sorbet. Lägg tårtbotten längst upp och tryck till formen.
Täck med plastfolie och frys till glasstårtan är riktigt hård.
Ta ut och skölj utsidan av skålen snabbt med hett vatten och slå ut tårtan på det fat du ska servera på.
Italiensk maräng
Vispa äggvitor och salt till ett skum.
Koka under tiden en sockerlag av socker och vatten i en kastrull till exakt 121 grader. Kontrollera med en stektermometer.
Häll den heta sockerlagen över äggvitorna under vispning på medelhastighet. Fortsätt vispa till marängen är kall. Det tar en stund så det underlättar att ha en köksassistent. Men går annars bra med elvispen med.
Bred marängen över glasstårtan och bränn av ytan med en gasolbrännare.