Marinera de rensade bären i florsocker. Låt stå i 30 minuter.
Flädersorbet
Lägg geltinbladen i kallt vatten i 10 minuter.
Koka upp sockerlag och flädersaft. Blanda ner de blötlagda gelatinbladen. Kyl och blanda sedan ned filen.
Smaka av (ev. med mer flädersaft) och kör sedan i glassmaskin.
Rostad mandel
Rosta mandel i en torr panna. Klyv dem på längden.
Färskostomelett
Blanda kesella, crème fraiche, citronskal och maizena till en slät smet.
Separera äggulorna och vitorna. Rör ner äggulorna en och en i ostsmeten. Ställ åt sidan.
Vispa äggvitan, med hjälp av elvisp, tillsammans med 1/3 av sockret och lite salt till ett hårt skum. När äggvitan börjar bli styv, tillsätt resterande socker och vispa klart. Blanda försiktigt ner den vispade äggvitan i ostsmeten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Fyll i en liten (10 cm Ø) smord stekpanna med ca 2 rågade matskedar smet och stek först gyllenbrun på undersidan och grädda färdig i ugnen i ca 5 minuter. Gör likadant med resterande smet. Håll varmt till servering.
Servering
Arrangera bären snyggt på tallriken. Strö på mandel.
Lägg på den varma omeletten och skeda upp sorben. Servera.