Färsbiffar med rosépepparsås

11 röster
4
Färsbiffar med rosépepparsås
Foto: TV4

Byt ut söndagssteken till söndagsbiffar! Servera med rosépepparsås och klyftpotatis.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • salt och svartpeppar

Sås:

  • 2 dl ljus nötbuljong från tärning
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 msk rosépeppar
  • soja
  • salt
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Blanda färsen väl. Forma biffar och stek dem sakta klara med matfett i en panna.
  2. Vispa ur pannan med buljongen och sila ner i en såskastrull. Rör ner senapen och grädden. Tillsätt rosépepparn och koka ihop till en lagom tjock sås. Smaka av med soja och ev. salt. 3. Slå såsen över biffarna och servera klyftpotatis till.
26 januari 2009

Fler goda recept