Färsbiff med svamp- och tomatröra

0 röster
4
Färsbiff med svamp- och tomatröra
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g blandfärs
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 äggulor
  • 1 potatis, stor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl mellangrädde

Röra:

  • 100 g champinjoner
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp krossade tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Blanda färsen med kryddor och äggula. Riv den råa potatisen fint och vänd ner den tillsammans med resten av ingredienserna.
  2. Forma små biffar och stek sakta med matfett i en panna.
  3. Hacka svampen och strimla purjon. Bryn i oljan i en kastrull. Slå i tomater och krydda. Låt småkoka medan biffarna steks. Servera röran till biffarna.
26 januari 2009