Färs i form

Färs i form
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färs i form

11 ingredienser

De vispade äggvitorna gör färsen luftig. Variera gärna med annat kryddgrönt i fyllningen.

Ingredienser

portioner
  • 800 g mager fläskfärs
  • 3 msk vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk fyra kryddor
  • muskot, riven
  • 100 g rökt fläsk
  • 10 gröna oliver
  • 1 dl persilja, hackad
  • 3 dl grädde
  • 3 ägg, separera vita och gula

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Blanda färsen med mjöl och kryddor. Tärna fläsket fint och hacka oliverna. Vänd ner detta i färsen, tillsammans med persilja och grädde. Knäck äggen och rör ner gulorna. Smaka av kryddningen.
  2. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Slå färsen i en ugnsform med höga kanter.
  3. Grädda i nedre halva av ugnen ca 1 timme. Sallad eller varma grönsaker är gott till.