Familjetacofest - Donals mexikanska tacos

Familjetacofest - Donals mexikanska tacos
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Familjetacofest - Donals mexikanska tacos

19 ingredienser

25

Tacos mexican style med hemgjord guacamole, tomatsalsa och tunt skivad ryggbiff som fått marinera i koriander, spiskummin och lime. Serveras i varma tortillabröd.

Ingredienser

portioner

Ryggbiff

  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 limefrukt, zesten (det gröna skalet)
  • 600 g ryggbiff

Tomatsalsa

  • 1 rödlök
  • 1 limefrukt, juicen
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 krm flingsalt
  • 4 kvisttomater
  • 0,5 kruka färsk koriander

Guacamole

  • 1 jalapeño
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 klyfta vitlök (stor)
  • 5 salladslökar (enbart det vita)
  • 2 avokador (stora)
  • 1 limefrukt, juicen

Till servering

  • 8 tortillabröd

Gör så här

  1. Börja med att marinera köttet: Grovhacka koriandern. Mortla vitlök, olivolja, kryddor och koriander. Riv i limezest och blanda allt till en tjock marinad. Massera in marinaden i köttet och låt marinera minst 15 minuter.
  2. Skala och finhacka rödlök. Blanda med limejuice, olivolja och salt i en liten skål. Låt stå.
  3. Gör guacamolen: Kärna ur jalapeñon och mixa tillsammans med koriander, vitlök och vårlök tills det blir så slätt som möjligt. Tillsätt avokado och limejuice och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lyft köttet ur marinaden, torka av det och ringla sedan över lite olivolja.
  5. Värm en grillpanna på hög värme tills det ryker om den. Bryn köttet 1-2 minuter på varje sida tills köttet har fått bra yta men fortfarande är rött inuti. Låt vila 5 minuter.
  6. Gör klart tomatsalsan genom att finhacka tomater och koriander och blanda den syrliga rödlöken.
  7. Strimla ryggbiffen och servera i varma tortillabröd med salsan och guacamolen.