Sallad med varm chevretoast

Sallad med varm chevreost
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Sallad med varm chevretoast

Av: Eyvind Hellström

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

Dressad god sallad serverad med gratinerade getosttoasts. Enkelt och gott som förrätt eller tilltugg.

Ingredienser

portioner
  • salladsmix
  • böngroddar
  • 12 skivor baguette
  • 400 g chèvreost
  • 40 g pinjenötter, rostade
  • 40 g russin
  • 1 dl portvin
  • 2 msk balsamvinäger

Vinägrett

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hasselnötsolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk macadamianötter, rostade och hackade
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • salt
  • peppar, från kvarnen

Gör så här

  1. Vispa samman alla ingredienser till vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg russin i en kastrull och tillsätt portvin och balsamicovinäger.
  3. Låt det koka till konsistensen blir lite tjockare och lite seg.
  4. Rosta brödet i ugn på grill. Skär chevreosten i lagom bitar och lägg på brödet. Fortsatt rosta tills osten blir gyllenbrun.
  5. Blanda sallad, böngroddar och vinägrett.
  6. Fördela på tallrik och lägg på chevretoasten.
  7. Strö över pinjenötter och häll på russinen i portvin och vinäger.