Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Podden
Sök
visa meny för konto
Sallad med varm chevreost
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Sallad med varm chevreost
0
Spara
Av:
Eyvind Hellström
Från:
Nyhetsmorgon
15
ingredienser
Ingredienser
blandad sallad (t ex frisée, ruccola)
böngroddar
12 små toasts (baguette i skivor)
400 g chèvreost
40 g pinjenötter, rostade
40 g russin
1 dl portvin
2 msk balsamvinäger
Vinägrett:
2 msk olivolja
1 msk hasselnötsolja
2 tsk balsamvinäger
1 msk rostade macedamianötter, hackade (går lika bra med cashewnötter)
1 schalottenlök, finhackad
salt
peppar, från kvarnen
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Vispa samman alla ingredienser till vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
Lägg russin i en kastrull och tillsätt portvin och balsamicovinäger.
Låt det koka till konsistensen blir lite tjockare och lite seg.
Toasta brödet i ugn på grill. Skär chevreosten i lagom bitar och lägg på brödet. Fortsatt toasta tills osten blir gyllenbrun.
Blanda sallad, böngroddar och vinägrett.
Fördela på tallrik och lägg på chevretoasten.
Strö över pinjenötter och häll på russinen i portvin och vinäger.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut