Sallad med varm chevreost

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Sallad med varm chevreost
15 ingredienser
Ingredienser
- blandad sallad (t ex frisée, ruccola)
- böngroddar
- 12 små toasts (baguette i skivor)
- 400 g chèvreost
- 40 g pinjenötter, rostade
- 40 g russin
- 1 dl portvin
- 2 msk balsamvinäger
Vinägrett:
- 2 msk olivolja
- 1 msk hasselnötsolja
- 2 tsk balsamvinäger
- 1 msk rostade macedamianötter, hackade (går lika bra med cashewnötter)
- 1 schalottenlök, finhackad
- salt
- peppar, från kvarnen
Gör så här
- Vispa samman alla ingredienser till vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg russin i en kastrull och tillsätt portvin och balsamicovinäger.
- Låt det koka till konsistensen blir lite tjockare och lite seg.
- Toasta brödet i ugn på grill. Skär chevreosten i lagom bitar och lägg på brödet. Fortsatt toasta tills osten blir gyllenbrun.
- Blanda sallad, böngroddar och vinägrett.
- Fördela på tallrik och lägg på chevretoasten.
- Strö över pinjenötter och häll på russinen i portvin och vinäger.