Ernst härliga frukostmüsli

45 röster
10 min
10

En knaprig müsli med nötter, frön och smak av kardemumma.

Se fler recept från

Sommar med Ernst


Visa mer
10 min
10

Du behöver

  • 2 msk smör
  • 3,5 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 2 msk linfrön
  • 1 dl flytande honung
  • 1 msk kardemumma
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda hälften av alla de torra ingredienserna utom kardemumman i en panna med smält smör.
  2. Stek ingredienserna på hög värme.
  3. Ta av pannan när müslin fått fin, gyllenbrun färg.
  4. Ringla över honungen och rör om i den varma pannan.
  5. Häll över müsliblandningen i en skål och tillsätt resten av de torra ingredienserna samt kardemumman och blanda väl.
  6. Häll över i en glasburk med förslutningsbart lock.
  7. Servera müslin i en skål med färska jordgubbar och yoghurt eller filmjölk.
5 juli 2011

Laddar fler recept...