Vit glögg

Vit glögg
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Vit glögg

15

4 steg att laga

10 ingredienser

Vit glögg med kardemumma, apelsin och kanel enligt Ernst Kirchsteigers recept. Gör gärna glöggen på ett vitt vin med lite sötma.

Ingredienser

Sockerlag

  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tunna apelsinskalsstrimlor, ca 4 cm

Vin

  • 1 hel flaska lite sött vitt vin

Sprit

  • 2-3 dl Brännvin special

Kryddor

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1 kanelstång
  • russin

Servering

  • russin
  • sötmandel

Gör så här

  1. Koka en sockerlag av vatten och socker. Låt svalna.
  2. Skär tunna strimlor av apelsinens skal.
  3. Blanda sockerlagen, vinet och alla övriga ingredienser utom mandeln. Värms försiktigt upp till kokpunkten. Får inte koka.
  4. Servera med mandel och eventuellt fler russin.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer