Thomas Ravioli

Thomas Ravioli
Foto: TV4 (Ravioli längst bak på bilden)
Erik Fröderberg Kockarnas Kamp 2018
Erik Fröderberg Kockarnas Kamp 2018

Thomas Ravioli

Av: Erik Fröderberg

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Fotbollssnacks i tv-soffan. Vad kan passa bättre än en Thomas Ravioli.

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa ca 500 g skalad & tärnad
  • 1 förp färska lasagneplattor
  • 1 ägg, till pensling
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 dl pumpakärnor, rostade
  • 2 ölkorvar, supertunt skurna
  • olivolja
  • 0,5 kruka kruka basilika, plockade blad

Gör så här

  1. Rosta pumpan tillsammans med vitlöken i lite olja i ugn på 140 grader, tills mjuk rakt igenom.
  2. Salta och peppra.
  3. Mosa den sedan i en bunke tillsammans med crème fraiche.
  4. Koka lasagneplattorna i rikligt med vatten ca 10 minuter.
  5. Låt sedan torka mellan hushållspapper.
  6. Skär en fyrkant av pastan och dutta lite pumpafyllning i mitten.
  7. Pensla kanterna med ägg och vik sedan ihop till en trekant.
  8. Pressa kanterna väl.
  9. Plocka basilikabladen och strimla dem lätt.
  10. Värm sedan upp raviolisarna i lite vatten i ca 5 minuter.
  11. Servera i skål med lite olivolja, pumpafrön, korven och basilikan på toppen.