Erix snabba fiskgryta

2 röster
30 min
4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Fiskgryta

  • 1 förp krossade tomater [ca 400 g]
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 knivsupdd malen spiskummin
  • 2 dl vatten
  • 600-800 g vit fisk, skuren i grova bitar (t ex pangasius)
  • 3 morötter, skalade och skurna i bitar
  • 1 bit kålrot, skalad och skuren i bitar
  • 1 palsternacka, skalad och skuren i bitar
  • 0,5 purjolök, skuren i skivor och ordentligt sköljd
  • olivolja
  • 2 citroner, saften
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Krutonger

  • 3 skiva vitt bröd, skuret i mindre kuber

Aioli

  • 2 klyfta vitlök
  • 1 förp saffran
  • 2 dl majonnäs
  • citron, saft

Gör så här

  1. Fiskgryta
    Fräs rotfrukterna i en kastrull i lite olja.
  2. Tillsätt tomaterna, buljongtärning, vatten, spiskummin, salt och peppar.
  3. Låt koka ihop i en kvart.
  4. Aioli
    Blanda majonnäs med vitlök och saffran samt lite citronsaft till en aioli.
  5. Krutonger
    Rosta krutongerna i ugn 170 grader, 5-10 minuter tills gyllenbruna.
  6. Fiskgryta, forts.
    Mot slutet, tillsätt fisken, purjolöken och citronsaften.
  7. Servera med aiolin och krutongerna.
    Enjoy.
7 september 2010