Erix snabba fiskgryta

2 röster
30 min
4

En snabb fiskgryta med en ännu snabbare aioli. Perfekt vardagsmat.

Det går bra med olika rotfrukter. Ta de du gillar bäst eller det som finns tillgängligt.

Se Erik laga fiskgrytan här.


Visa mer
30 min
4

Du behöver

Fiskgryta

  • 1 förp krossade tomater, ca 400 g
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 knivsupdd malen spiskummin
  • 2 dl vatten
  • 600-800gr vit fisk, tex pangasius, skuren i grova bitar
  • 3 morötter, skalade och skurna i bitar
  • 1 bit kålrot, skalad och skuren i bitar
  • 1 palsternacka, skalad och skuren i bitar
  • 0,5 purjolök, skuren i skivor och ordentligt sköljd
  • olivolja
  • 2 citroner, saften
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Krutonger

  • 3 skivor vitt bröd, skuret i mindre kuber

Aioli

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp saffran
  • 2 dl majonnäs
  • citronsaft

Gör så här

  1. Fiskgryta
    Fräs rotfrukterna i en kastrull i lite olja.
  2. Tillsätt tomaterna, buljongtärning, vatten, spiskummin, salt och peppar.
  3. Låt koka ihop i en kvart.
  4. Aioli
    Blanda majonnäs med vitlök och saffran samt lite citronsaft till en aioli.
  5. Krutonger
    Rosta krutongerna i ugn 170 grader, 5-10 minuter tills gyllenbruna.
  6. Fiskgryta, forts.
    Mot slutet, tillsätt fisken, purjolöken och citronsaften.
  7. Servera med aiolin och krutongerna.
    Enjoy.
7 september 2010

Laddar fler recept