Enkla Dan Dan nudlar

Enkla Dan Dan nudlar
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Enkla Dan Dan nudlar

11 ingredienser

20 m

Här kommer en superlätt version av den klassiska Sichuan street food-rätten som vanligtvis innehåller fläskfärs. En poruíon innehåller 590 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 10.

Ingredienser

portioner
  • 2 tsk szechuan-pepparkorn, lätt krossade
  • 2 msk solrosolja
  • 2,5 cm färsk ingefära, skalad och riven
  • 400 g sojafärs
  • 250 g grönsaker, halverade eller kvartade (kinesiska så som pak choi eller choi sum)
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 1 msk shaoxingvin
  • 3 msk soja (reducerad och salt)
  • 400 g ramennudlar
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk chiliolja

Gör så här

  1. Rosta pepparkornen i en torr stekpanna i 1 minut och ställ sedan åt sidan.
  2. Tillsätt oljan i pannan och fräs ingefäran i 1–2 minuter. Tillsätt sedan sojafärsen och de rostade pepparkornen. Stek tills färsen är knaprig och torr.
  3. Blanchera grönsakerna i en kastrull med kokande vatten. Lyft sedan upp från vattnet med en hålslev, lämna vattnet att koka nudlarna i. Tillsätt det gröna i färsen och rör om väl innan du tillsätter salladslöken, risvin och 1 msk soja.
  4. Koka nudlarna i det kokande vattnet i 2–3 minuter, låt rinna av och fördela mellan fyra skålar.
  5. Blanda resten av sojan med risvinäger och chilioljan.
  6. Dela grönsakerna i bitar och fördela det över nudlarna, ringla över chilisåsen och servera.