Enkla Dan Dan nudlar
Enkla Dan Dan nudlar
11 ingredienser
20 m
Här kommer en superlätt version av den klassiska Sichuan street food-rätten som vanligtvis innehåller fläskfärs. En poruíon innehåller 590 kcal.
Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 10.
Ingredienser
- 2 tsk szechuan-pepparkorn, lätt krossade
- 2 msk solrosolja
- 2,5 cm färsk ingefära, skalad och riven
- 400 g sojafärs
- 250 g grönsaker, halverade eller kvartade (kinesiska så som pak choi eller choi sum)
- 4 salladslökar, tunt skivade
- 1 msk shaoxingvin
- 3 msk soja (reducerad och salt)
- 400 g ramennudlar
- 1 msk risvinäger
- 2 msk chiliolja
Gör så här
- Rosta pepparkornen i en torr stekpanna i 1 minut och ställ sedan åt sidan.
- Tillsätt oljan i pannan och fräs ingefäran i 1–2 minuter. Tillsätt sedan sojafärsen och de rostade pepparkornen. Stek tills färsen är knaprig och torr.
- Blanchera grönsakerna i en kastrull med kokande vatten. Lyft sedan upp från vattnet med en hålslev, lämna vattnet att koka nudlarna i. Tillsätt det gröna i färsen och rör om väl innan du tillsätter salladslöken, risvin och 1 msk soja.
- Koka nudlarna i det kokande vattnet i 2–3 minuter, låt rinna av och fördela mellan fyra skålar.
- Blanda resten av sojan med risvinäger och chilioljan.
- Dela grönsakerna i bitar och fördela det över nudlarna, ringla över chilisåsen och servera.