Enkla crêpes med ost och skinka

Foto: Köket.se
Enkla crêpes med ost och skinka
14 ingredienser
30 m
En härlig lunch- eller brunchrätt som älskas av hela familjen!
Ingredienser
Crepes
- 1,5 dl Kungsörnens Vetemjöl
- 2 krm salt
- 3 dl standardmjölk
- 3 ägg
- 1 msk smör, smält
- 2 msk smör, att steka i
Stuvning
- 25 g smör
- 2 msk Kungsörnens Vetemjöl
- 2,5 dl mjölk
- 100 g Västerbottensost®, eller annan smakrik ost
- nymalen svartpeppar
Fyllning och servering
- 120 rökt skinka
- sallad
- färsk persilja, hackad
Gör så här
- Blanda vetemjöl och salt i en bunke.
- Rör ned 1,5 dl mjölk och vispa ut klumparna. Vispa sedan ut resten av mjölken samt ägg ett i taget till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret och blanda om.
- Värm en stekpanna med en klick smör. Stek sen en crêpes i några minuter på ena sidan och vänd.
- Repetera tills du har använt upp smeten och tillsätt en ny klick smör mellan varje crêpe.
Stuvning
- Värm mjölken i mikron i 2 min på full effekt.
- Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
- Tillsätt den varma mjölken under vispning. Låt det koka upp. När stuvningen tjocknat tillsätt den rivna osten och rör om tills du har en jämn stuvning.
Servering
- Lägg ut ett par skivor rökt skinka i en crêpes och häll på stuvning över. Vik ihop crêpesen och servera med en sallad och lite finhackad persilja.
TIPS!