Enkel vegolasagne i en panna

Enkel vegolasagne i en panna
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Enkel vegolasagne i en panna

13 ingredienser

20 m

Det här är en fantastisk enkel vegoversion av familjefavoriten lasagne! Du behöver dessutom inga kastruller eller stekpannor utan tillagar allt i en och samma panna. En portion innehåller 449 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 3.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olivolja
  • 2 lökar, fint hackade (små)
  • 3 klyftor vitlök, krossade
  • 3 zucchini, hackade
  • 250 g champinjoner, skivad (knappsvamp)
  • 400 g tomat, hackade (burk)
  • 200 g babyspenat
  • 400 g färsk pasta, ark skivade i strimlor
  • 1 dl färska basilikablad, rivna
  • 80 g parmesanost, riven
  • 250 g mozzarellaost, skivade
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en djup och ugnssäker stekpanna. Tillsätt löken och fräs på medelvärme i 5 minuter tills den mjuknat, tillsätt sedan vitlöken och stek i ytterligare en minut.
  2. Tillsätt zucchini och champinjoner, öka värmen och stek i ca 5 minuter tills de fått lite färg.
  3. Tillsätt de hackade tomaterna och 400 ml kokande vatten och smaka av med salt och peppar. Låt koka upp och koka i 10 minuter på medelvärme.
  4. Värm grillen till hög temperatur.
  5. Rör ner spenaten och pastaremsorna i pannan. När spenaten har vissnat så rör ner basilikan, två tredjedelar av parmesanen och hälften av mozzarellan. Strö ut resten av osten på toppen och lägg på grillen i 3–5 minuter tills den bubblar och smälter.