En riktigt enkel och lyxig pasta med ljuvlig smak från det brynta smöret och vitlöken. Extra härlig blir rätten med zucchini och krämig burrata - mums!
Koka pastan 1 minut kortare än enligt anvisning på förpackningen. Se till att reservera pastavatten för såsen.
Värm upp en stekpanna med 1 msk smör och olivolja. Riv zucchinin på rivjärn till tunna slantar. Stek zucchinin i omgångar i pannan i 3-4 minuter tills den har mjuknat och karamelliserats. Salta och peppra och lägg åt sidan.
I samma panna tillsätter du resten av smöret och bryner medan du vispar. När smöret har fått en brun gyllene färg och doftar nötigt vet du att det är klart.
Tillsätt vitlöken och stek i 30 sekunder. Ta bort från värmen och tillsätt citronsaften och rör om. Ta tillbaka pannan till värmen och låt koka upp.
Lägg över pastan i såsen, riven parmesan, citronskal och zucchinin och rör om tills pastan suger upp såsen. Tillsätt eventuellt lite pastavatten ifall det behövs för rätt konsistens.
Servera med bitar av burrata, färsk basilika, olivolja, lite extra parmesan och svartpeppar