Enkel pasta med pesto

Enkel pasta med pesto
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Enkel pasta med pesto

10 ingredienser

20 m

Du kommer inte ångra att du gjorde din egen pesto till det här rätten, den kommer ha så mycket mer smak och livfullhet än den som finns i affären. Det här receptet ger dig en hälsosam och enkel middag på ett kick! En portion innehåller 498 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 4.

Ingredienser

portioner
  • 50 g färska basilikablad
  • 30 g parmesanost, riven, plus extra att servera
  • 50 g pinjenötter, plus extra att servera
  • 1 klyfta vitlök (stor)
  • 85 ml extra virgin olivolja, plus extra för stekning
  • 2 zucchini, tärnade
  • 300 g frysta ärtor
  • 500 g färsk tagliatelle
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda basilika med parmesan, pinjenötter och vitlök i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Vispa sedan gradvis i oljan tills du har en glansig pesto.
  2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek zucchinibitarna i 2–3 minuter tills de fått lätt färg. Tillsätt de frysta ärtorna och låt dem tina upp och bli genomvärmda.
  3. Koka pastan i en kastrull med saltat vatten i 2–3 minuter. Låt pastan sedan rinna av.
  4. Blanda ner grönsakerna och peston i pastan.
  5. Servera med lite pinjenötter och parmesan.