Enkel pasta med pesto

Enkel pasta med pesto
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Enkel pasta med pesto

10 ingredienser

20 m

Du kommer inte ångra att du gjorde din egen pesto till det här rätten, den kommer ha så mycket mer smak och livfullhet än den som finns i affären. Det här receptet ger dig en hälsosam och enkel middag på ett kick! En portion innehåller 498 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 4.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 50 g färska basilikablad
  • 30 g parmesanost, riven, plus extra att servera
  • 50 g pinjenötter, plus extra att servera
  • 1 klyfta vitlök (stor)
  • 85 ml extra virgin olivolja, plus extra för stekning
  • 2 zucchini, tärnade
  • 300 g frysta ärtor
  • 500 g färsk tagliatelle
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda basilika med parmesan, pinjenötter och vitlök i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Vispa sedan gradvis i oljan tills du har en glansig pesto.
  2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek zucchinibitarna i 2–3 minuter tills de fått lätt färg. Tillsätt de frysta ärtorna och låt dem tina upp och bli genomvärmda.
  3. Koka pastan i en kastrull med saltat vatten i 2–3 minuter. Låt pastan sedan rinna av.
  4. Blanda ner grönsakerna och peston i pastan.
  5. Servera med lite pinjenötter och parmesan.