Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Enkel fiskgratäng
Foto: TV4
Enkel fiskgratäng
10
Spara
Av:
Köket.se
14
ingredienser
Snabb vardagsmiddag.
Gratänger
Ingredienser
6-800 g valfri fiskfilé
salt
peppar
200 g champinjoner, skivade
2 dl purjolök, strimlad
tomat
ost, riven
persilja
Sås:
2 msk margarin
3 msk vetemjöl
3 dl fiskbuljongtärning
1 dl grädde
1 äggula
citron, pressad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en lättsmord ugnsform. Salta och täck med aluminiumfolie. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 min. Slå av vätskan.
Fräs svamp och purjo med matfett i en panna. Krydda med salt och peppar. Strö det över fisken.
Fräs smör och mjöl till såsen, späd med vätskan och krydda. Koka 5 min. Ta såsen av värmen och rör ned äggulan. Bred såsen över fisken.
Ställ tomathalvor på sidorna. Strö på riven ost och gratinera 15 – 20 min.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut