Enkel fiskgratäng

Foto: TV4
Enkel fiskgratäng
Ingredienser
- 6-800 g valfri fiskfilé
- salt
- peppar
- 200 g champinjoner, skivade
- 2 dl purjolök, strimlad
- tomat
- ost, riven
- persilja
Sås:
- 2 msk margarin
- 3 msk vetemjöl
- 3 dl fiskbuljongtärning
- 1 dl grädde
- 1 äggula
- citron, pressad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en lättsmord ugnsform. Salta och täck med aluminiumfolie. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 min. Slå av vätskan.
- Fräs svamp och purjo med matfett i en panna. Krydda med salt och peppar. Strö det över fisken.
- Fräs smör och mjöl till såsen, späd med vätskan och krydda. Koka 5 min. Ta såsen av värmen och rör ned äggulan. Bred såsen över fisken.
- Ställ tomathalvor på sidorna. Strö på riven ost och gratinera 15 – 20 min.