Tareq Taylors recept på en klassisk juldrink med ägg, grädde, rom och cognac.
Ingredienser
6 - 10
4 ägg
100 g socker (ett rågat decilitermått)
7 dl mjölk
2 dl vispgrädde
0,5 dl mörk rom
1 dl cognac
Servering
muskot
apelsin, skalet, rivet
Gör så här
Separera gulor och vitor. Vispa gulorna med ca hälften av sockret tills de är ljusa och fluffiga. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av sockret. Vispa till en maräng. Blanda samman de vispade gulorna och vitorna med en slev. Försök att behålla så mycket luft som möjligt i smeten.
Blanda i rom och cognac i smeten. Blanda i hälften av grädden.
Vispa resterande grädde tjock och rör ner den försiktigt. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.
Servera i små glas med riven muskot och rivet apelsinskal.