Eggnog med mörk rom och cognac

Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Eggnog med mörk rom och cognac

55

3 steg att laga

8 ingredienser

Tareq Taylors recept på en klassisk juldrink med ägg, grädde, rom och cognac.

Ingredienser

portioner6 - 10 portioner
  • 4 ägg
  • 100 g socker (ett rågat decilitermått)
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mörk rom
  • 1 dl cognac

Servering

  • muskot
  • apelsin, skalet, rivet

Gör så här

  1. Separera gulor och vitor. Vispa gulorna med ca hälften av sockret tills de är ljusa och fluffiga. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av sockret. Vispa till en maräng. Blanda samman de vispade gulorna och vitorna med en slev. Försök att behålla så mycket luft som möjligt i smeten.
  2. Blanda i rom och cognac i smeten. Blanda i hälften av grädden.
  3. Vispa resterande grädde tjock och rör ner den försiktigt. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Servera i små glas med riven muskot och rivet apelsinskal.